Over Orion

De vereniging

Orion is een leuke groep van ongeveer 35 schutters. De leden zijn van alle mogelijk leeftijden, van jong tot oud. Iedereen is welkom bij Orion, of je nou voor het eerst een boog ziet of een doorgewinterde veteraan bent, voor ieder is er plek om deze mooie sport te beoefenen.

De geschiedenis van Orion gaat nog niet zover terug.  Eind 2015 ontstond het idee om als zelfstandige vereniging door te gaan. We waren op dat moment nog een onderdeel van een sportvereniging die meerdere sporten faciliteerde. Natuurlijk is een eigen vereniging niet zomaar gemaakt; er was van alles wat we moesten regelen. En waar begin je dan? De officiële kant van het verhaal. Nadat we tot overeenstemming zijn gekomen met de sportvereniging, is Orion op 3 oktober 2016 officieel opgericht, zijn de statuten opgemaakt en heeft het toenmalige bestuur, bestaande uit Hans van de Wouw, Dominika van Eijkelenborg, Pepijn Klobbie en Rick Tulen zijn intrede gedaan. Sindsdien zijn wij, en diverse betrokken leden van de club, hard bezig om van Orion een succesvolle vereniging te maken.

huidig bestuur

Edwin Fijlstra

Voorzitter

Rick Tulen

Secretaris/penningmeester

Marc Staalsmid

Algemeen bestuurslid

Waar en wanneer schieten wij

Het schietseizoen van Orion vindt plaats van september tot september. De eerste helft van het seizoen schieten we in de Sneker Sporthal en in de 2e helft, wanneer het hopelijk mooi weer is, schieten we buiten op de ijsbaan in Sneek. In de Sneker Sporthal bevindt zich tevens het sportcafé waar je gebruik van kunt maken om wat te eten of te drinken of gewoon gezellig te kletsen. Op de ijsbaan zorgt Orion zelf voor de catering in het clubgebouw van de ijsclub die op het terrein staat. De schietavonden zijn in de Sneker Sporthal elke dinsdag van 20:00 tot 22:00 en op de ijsbaan elke dinsdag van 19:00 tot 21:00.

NNHF wedstrijden

Orion is als handboogvereniging lid van de NNHF en alle leden van Orion worden hierbij aangemeld. Daardoor kun je, als lid van Orion, meedoen aan verschillende wedstrijden die de handboogverenigingen organiseren. Wij communiceren hierover via de mail, voor een overzicht van alle wedstrijden kun je de site van de NNHF in de gaten houden. Wil je graag meedoen aan zo’n wedstrijd, maar denk je dat je niet goed genoeg schiet? Dat maakt helemaal niet uit; een belangrijk onderdeel van zulke wedstrijden is namelijk het plezier en daarbij maakt het niet uit of je goed of slecht schiet. Wij raden je aan om in ieder geval eens een keer zo’n wedstrijd mee te maken. Het maakt de sport er voornamelijk een stuk leuker van!

Orion's waterpoort toernooi

Orion is nu ook begonnen met haar wedstrijd portfolio. Zondag 7 april heeft Orion’s eerste, zelf georganiseerde, boogschietwedstrijd plaatsgevonden. De opkomst was met 45 deelnemers overweldigend te noemen; wat deelnemers betreft is dit een van de grootste NNHF wedstrijden van 2019. De reacties van de deelnemers waren niet anders dan positief te noemen en we bekijken dan ook de mogelijkheid om voortaan elk jaar een wedstrijd te organiseren. We gaan ervan uit dat dit gewoon gaat lukken!

Clubkleding

Zoals je misschien al op de foto’s hebt gezien, heeft Orion haar eigen clubkleding. De kledinglijn bestaat uit een polo, hoodie en een softshel jas. De polo is 100% katoen, de hoodie bestaat voor 50% uit katoen en 50% polyester. Op de linker borst prijkt het logo van Orion met op de mouwen de logo’s van onze sponsoren. Op de linker mouw zijn tevens de friese en sneker vlag te zien. De kleding straalt eenheid en saamhorigheid uit en bevorderd onze missie om van Orion een succesvolle vereniging te maken. De meeste leden van Orion hebben inmiddels minstens 1 kledingstuk, maar ook voor niet-leden is het mogelijk om Orion kleding aan te schaffen.